Just running the business!

 Just running the business!22-01-2024
Alblasserwaardse ondernemers zijn vaak wars van management- en vergaderculturen. Dit past bij onze poldermentaliteit. Gewoon met z’n allen aanpakken en de overheadkosten beperkt houden. Deze mentaliteit is typerend voor familiebedrijven, die in de Alblasserwaard sterk vertegenwoordigd zijn.
Misschien is het juist wel deze mentaliteit die de Alblasserwaardse bedrijven sterk maakt en onderscheidt. Bewezen is dat als de leiding van het bedrijf zelf voorop loopt met het oppakken van zaken, dit de collega’s motiveert om ook hun verantwoordelijkheid te nemen. ‘Elk voordeel heeft zijn nadeel’ zeggen we weleens. Ook al ligt er veel kracht in de voor familiebedrijven kenmerkende mentaliteit, we moeten wel alert blijven op de valkuilen. Zo is uit onderzoek gebleken dat veel familiebedrijven niet voorbereid zijn op het ziek worden van de ondernemer of manager.
Heeft u weleens nagedacht over uw opvolging als u uitvalt? U zou personen kunnen machtigen om uw zaken goed te regelen op het moment dat u dat zelf niet meer kunt. Zo loopt uw business door als u bijvoorbeeld een beroerte krijgt en voorkomt u dat uw bedrijf stuurloos raakt. Dit kunt u regelen door middel van een levenstestament. Het levenstestament is de laatste jaren sterk in opmars. Inmiddels is gebleken dat het een sterk instrument is om bij wilsonbekwaamheid de zaken uit handen te geven. Vanzelfsprekend kunt u allerhande instructies in het levenstestament opnemen.
Wij begrijpen dat u zich wilt blijven focussen op uw business, maar misschien is het toch niet zo gek om wat tijd vrij te maken voor uw levenstestament. Wij komen graag een uurtje bij u langs om uw levenstestament vorm te geven. Regeren is immers vooruitzien…

Geschreven door mr. G. van der Heiden
Notaris, specialist estate planning, ondernemersadviseur bij Notariskantoor Van der Heiden
Terug

Enkele klanten aan het woord

notaris van der heiden

Een goed juridisch en fiscaal advies is voor Notariskantoor Van der Heiden belangrijker dan een akte passeren. Als Notariskantoor hechten wij aan verdieping. Wat is er op tegen om onze drive te vertalen in juridisch en fiscaal unieke oplossingen?

Onze gegevens
Volg ons

Routeplanner