Willie Wortel en dementie

Willie Wortel en dementie23-01-2024
Op een regenachtige dag kloppen de heer en mevrouw Prum aan bij de notaris. De heer en mevrouw Prum worden vriendelijk ontvangen, onder het genot van een goede espresso. Ze praten wat over het één en het ander en de sfeer is goed.

Hoewel de notaris al een vermoeden heeft, vraagt de notaris, nu de tijd rijp is om terzake te komen, wat de aanleiding is van het bezoek van de heer en mevrouw Prum.

De heer Prum vertelt dat zijn vrouw dementerend is. Nu hij zijn huis wil verkopen, loopt hij tegen een probleem aan. De makelaar heeft hem namelijk meegedeeld dat zijn vrouw, doordat zij aan dementie lijdt en daardoor haar wil niet meer goed kan bepalen, niet mag tekenen.

Nu heeft de heer Prum weleens vernomen dat hier een heel eenvoudige oplossing voor is. Een kennis heeft hem verteld dat voor deze situatie een notariële volmacht kan worden opgemaakt.

De gedachten van de notaris vermenigvuldigen zich: werkte Willie Wortel zijn tijdmachine maar, dan had hij deze mensen op een vrij eenvoudige manier kunnen helpen. Maar teruggaan in de tijd is niet mogelijk. Mevrouw Prum komt op kantoor nu zij reeds dementerend is… Inderdaad had er een eenvoudige oplossing geweest, maar dan had mevrouw Prum op kantoor moeten komen toen zij nog volledig in staat was om haar wil te bepalen. Nu is de weg naar de oplossing complexer.

Een verzoekschrift bij de kantonrechter indienen zal noodzakelijk zijn en alle formaliteiten die daarmee samenhangen. Hopelijk zal de procedure niet teveel tijd in beslag nemen en de verkoop van de woning niet belemmeren.

De notaris zal in ieder geval zijn uiterste best doen om de heer en mevrouw Prum zo goed en zo snel mogelijk te helpen.

Geschreven door mr. G. van der Heiden
Notaris, Estate Planner en Ondernemersadviseur bij Notariskantoor Van der Heiden
Terug

Enkele klanten aan het woord

notaris van der heiden

Een goed juridisch en fiscaal advies is voor Notariskantoor Van der Heiden belangrijker dan een akte passeren. Als Notariskantoor hechten wij aan verdieping. Wat is er op tegen om onze drive te vertalen in juridisch en fiscaal unieke oplossingen?

Onze gegevens
Volg ons

Routeplanner